Nyheter från SF

Svenska Seglarförbundet och dess distrikt ordnar varje år flera utbildningar för våra ledare och funktionärer. Nu är vårens utbildningar släppta och går att anmäla sig till i vår utbildningsmodul. Säkra din plats genom att anmäla dig redan idag!

Svenska Seglarförbundet vill lyfta fram de goda exempel och det fina jobb som görs ute i våra klubbar för att sprida det till fler. Har din klubb en bra och utvecklande verksamhet som kan inspirera andra så hör av dig till oss.

Nu är det dags för andra säsongen av Division 1 som är en underliggande division till Allsvenskan. Vi söker nu arrangörer i regionerna syd, väst och norr.

Under sista seglingen på OK-jolle VM på Nya Zealand utmanade Fredrik Lööf ledande hemmaseglaren Dan Zlater ända in i mål, men det räckte inte hela vägen utan Lööf tog silvret fyra poäng efter Zlater.

Klasstränarnyheter 2019

(2019-02-15 08:05)
Seglingssäsongen 2019 är nära! Varför inte se över tränings- och tävlingskalendern? Varje år erbjuder SSF:s rekommenderade juniorklassförbund organiserad träning med kvalificerad tränare. Läsa mer om årets nyheter på tränarsidan.

Den 22-23 mars genomförs ett kölbåtsläger i sprintformat för juniorer i Skanörs hamn. Lägret är ett samarbete mellan Svenska Seglarförbundet, Skanörs Båtklubb och Falsterbokanalens Båtklubb.

Lördag den 2 februari samlades nio seglarinstruktörer från tre klubbar på Västkusten för att fördjupa sig i kunskap kring parasegling och grunden för lyckad inkludering.

Prislista för IRC

(2019-02-13 13:33)

Det finns ett Excel-formulär för varje typ av ansökan man vill göra. Har båten inte haft något IRC-mätbrev tidigare använder du en nyansökningsblankett. Har du en entypsbåt eller har haft mätbrev tidigare finns det genvägar.

Ansökningsformulär

(2019-02-13 12:02)
Här finner du olika Excel dokument att göra ansökning om nytt, förnyelse eller andra ärenden om IRC.

Välkommen till vårt förbundsårsmöte, Seglardagen den 30 mars på Scandic Crown i Göteborg. Vi hälsar representanter för klubbar, klassförbund och distriktsseglarförbund välkomna att anmäla sig.

Planerar du att segla Rolex Fastnet Race i sommar? Eller kanske något annat race där man seglar under IRC? Då behöver du ansöka om ett nytt IRC-mätbrev inför 2019.

”Allt var bra” så sa en av de 105 deltagarna på domar- och seglingsledarseminariet som hölls i Göteborg i helgen den 9-10 februari.

Nu är det dags att skicka in aktiviteterna för perioden 1juli-31 december!

Då har vi utbildningen för dig! Nu under våren finns flera tillfällen att utbilda sig till blå domare. Något som många klubbar efterfrågar. Som domare fyller du en viktig funktion och har möjlighet att komma ut på många roliga kappseglingar.

Patrik Schander, Krusbärsvägen 6
38690 Färjestaden