Nyheter från SF

VM i RS Tera 4-9 augusti ska bli sommarens seglarfest i Ljungskile. Klubben har höga ambitioner för tävlingen i dess samtliga aspekter och har nu fått Håll Sverige Rents miljöcertifiering som första seglingsklubb i Sverige.

KSSS, med rutinerade rorsmannen och tidigare världsmästaren i matchracing, Björn Hansen, kvalificerade sig i helgen till finalen i Seglingens Champions League när de blev femma i semifinal 2 som avgjordes i Porto Cervo på Sardinien.

Josefin femma på EM

(2019-05-25 23:15)
Efter en tveksam inledning spurtade Josefin Olsson till sig en fin placering när EM i Laser Radial avslutades i Porto på lördagen. I sista racet blev ”Jossan” tvåa och därmed femma i totalen.

Jesper Stålheim och Josefin Olsson gör bra ifrån sig i Laser-EM som just nu avgörs i Porto i norra Portugal. Med en dag och två race kvar ligger båda på en sjundeplats i Laser Standard respektive Laser Radial.

18-åriga Gustaf Lindskog från Stockholm är ny ledamot i Svenska Seglarförbundets styrelse. – Jag ser fram emot att jobba för civilsamhället på riksnivå och ge ett ungt perspektiv och erfarenhet direkt från klubbarnas seglingsverksamhet, säger han.

Det finns idag cirka 125 klubbar som har fått sina seglarskolor certifierade av Svenska Seglarförbundet (SSF). Varje år utbildar de tillsammans över 8 000 barn, ungdomar och vuxna, med trygghet, glädje och gemenskap som de självklara grundpelarna.

Svenska Seglarförbundet och Svenska Sjö är mångåriga partners och ett av områdena för samarbete är försäkringarna för J70 båtarna under Allsvenskan och Mästarnas Mästare men nu utökas samarbetet ytterligare.

Det blev SFS Hunnebo som tog hem premiäromgången av Allsvenskan som avgjordes i helgen i Strängnäs. Men segern satt långt inne eftersom Hunnebo och Särö samlade ihop lika många poäng – men Hunnebo vann med sex segrar mot fyra i helgens tolv omgångar.

Vilma Bobeck/Malin Tengström seglade på söndagen hem ett brons i 49erFX-EM som avgjorts i engelska Weymouth – även Julia Gross/Hanna Klinga har gjort ett mycket bra mästerskap och slutade på sjätte plats.

De svenska tjejerna fortsätter att segla bra vid EM för 49erFX i engelska Weymouth. Vilma Bobeck/Malin Tengström är sexa och Julia Gross/Hanna Klinga är åtta – och med tre race kvar finns en medalj inom räckhåll för Vilma och Malin.

Strängnäs Segelsällskap är en aktiv jubilar och firar sina hundra år genom att arrangera olika aktiviteter under året. Först ut är allsvenskapremiären i helgen där klubben också har ett lag med sedan starten.

När öppna SM i IOM avgjordes i Vadstena i helgen seglade danskarna Søren Andresen och John Petterson starkast och på tredje plats kom Thomas Enwall som blev svensk mästare och vann en biljett till årets Mästarnas Mästare.

När halva EM för 49erFX i engelska Weymouth har seglats är två svenska båtar bland de nio bästa. Vilma Bobeck/Malin Tengström är på femteplats medan Julia Gross/Hanna Klinga ligger nia. Men nu är det dags för guldrace – och då börjar EM ”på riktigt”.

Nu drar Allsvenskan Segling igång för säsongen. Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar gör upp om mästartiteln i de fyra deltävlingar som står på programmet. Första omgången avgörs hos 100-årsjubilerande Strängnäs 17 - 19 maj.

Kalmars Sprint Sailing Club och Oskarshamns Segelsällskap bjuder in till Ungdoms SM i Matchracing 28-29 september.

Patrik Schander, Krusbärsvägen 6
38690 Färjestaden